להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 


תבשיל במיה לבנוני

להכנת 4-6 מנות

1 י"ח פלפל מתוק שלם
1 י"ח פלפל חריף שלם
2 בצלים חתוכים גס
10 שיני שום 
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס שמן קנולה
3 עגבניות מקולפות חתוכות גס
1 ק"ג במיה 
1 כפית כמון טחון
1 כפית פלפל שחור טחון
1 כפית מלח שולחן
אופן ההכנה:
מטגנים במחבת את הבצל והשום עד להזהבה.חותכים את הפלפלים ומוסיפים למחבת עם העגבניות והבמיה.
מערבבים היטב ומוסיפים את התבלינים.מבשלים על אש נמוכה במשך כ-10 דקות.

סלט זעתר

להכנת כ-2 מנות

1 כוס עלי זעתר טריים
4\1 כוס צנוברים
2 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון
1 שן שום קצוצה דק
מלח וסומק לפי הטעם.
אופן ההכנה:
קוצצים גס את עלי הזעתר ומניחים בקערה.במחבת קטנה קולים את הצנוברים בכף שמן זית.
מערבבים בקערית קטנה את הלימון,השום והמלח ומשהים למשך 10 דקות.מסננים את התערובת לקערה נוספת באמצעות מסננת קטנה,כדי להיפטר מחתיכות השום.
מערבבים את הזעתר עם רוטב הלימון,מטפטפים למעלה כף נוספת של שמן זית ומפזרים סומק וצנוברים קלויים.
 
תבשיל עולש בר


להכנת 4 מנות

1 ק''ג עולש בר קצוץ דק
2 בצלים בינוניים קצוצים לקוביות
2 עגבניות בינוניות חלוטות,
ללא קליפה וחתוכות לקוביות 
1 כוס שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
חולטים את העולש במים רותחים , מסננים וסוחטים היטב.
בסיר בינוני שמים את השמן הזית ומטגנים את הבצל להזהבה קלה.
מוסיפים את העגבניות ומבשלים עם הבצל במשך 10-8 דקות.
מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
לאחר מכן מוסיפים את עלי העולש,מערבבים ומבשלים יחד במשך 10 דקות נוספות.
מגישים עם פרוסות הלימון.

קבב ביתי

להכנת 6-4 מנות 

600 גרם בשר עגל שנטחן פעמיים
400 גרם חזה כבש טחון 
2\1 1 כוסות בצל קצוץ 
2\1 1 כוסות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל אנגלי לפי הטעם
אופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרי הקבב יחד ויוצרים כדורים.צולים את הקבב על גריל פחמים (או בתנור על מצב גריל,בטמפרטורה של 180 מעלות) עד שהבשר שחום מבחוץ ומבושל מבפנים, אך עדיין לח.
מגישים לשולחן עם פיתות, סלט ירקות, טחינה ותוספות אחרות לפי טעם.

מרק פריקה

להכנת כ-6 מנות

1 עוף שלם נקי או חלקי עוף נקיים
1 כוס חיטת פריקה דקה
1 בצל חתוך לקוביות
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/4 כפית פלפל אנגלי
1/4 כוס שמן זית 
5 ליטרים מים
אופן ההכנה:
באמצעות מגבת נייר מייבשים מעט את העוף מנוזלים.מפזרים על חלקי העוף את כל התבלינים,למעט מלחץ
בסיר רחב ועמוק (6-5 ליטרים) מחממים את השמן ושמים את העוף לטיגון קצר,עד שהוא מזהיב מעט.מוסיפים את הבצל ומטגנים יחד תוך כדי ערבוב במשך כ-2 דקות,עד שהבצל הופך שקוף.מוסיפים את הפריקה ומערבבים היטב.מוסיפים 5 ליטרים מים ומבשלים על אש בינונית במשך 3/4 שעה עד שעה. מגישים חם.

סלט טבולה

להכנת המנה

צרור פטרוזיליה קצוץ דק
צרור בצל ירוק קצוץ דק
4 עלי נענע קצוצים דק
2 עגבניות חתוכות לקוביות
מיץ לימון מ-3 לימונים
30 מ''ל שמן זית 
4כפות בורגול שהושרה במים 
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
מערבבים יחד את כל חומרי הסלט,טועמים ומתבלים במלח לפי הטעם.

קבב על מקלות קינמון

להכנת 4 מנות

1ק''ג בשר טלה(שוק או צוואר)
טחון או קצוץ דק
4 בצלים בינוניים קצוצים דק
חופן פטרוזיליה קצוצה
100 גרם צנוברים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם 
15 מקלות קינמון
אופן ההכנה:
מערבבים יחד את כל מרכיבי המנה,למעט מקלות הקינמון,ויוצרים 15 קציצות מוארכות.משפדים כל קציצה  על מקל קינמון.
מניחים את הבשר על גריל גחלים או במחבת פסים לצלייה.
הופכים את הבשר לכל הצדדים עד שהוא מוכן.