להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 


דף הבית >> סגולות התבלינים
 
הטיפים הם בגדר המלצה בלבד לפי תורת הרמב"מ
 
טימין (קורנית) – Thyme – מועיל לשיעולים לחים, לעייפות כללית, עוזר לפעילות המעיים.
 
בזיליקום (ריחן) – Basil – מומלץ לשיעול, דלקות גרון, מחלות עור.
 
זנגביל – Zingiber  - משמש לחליטת תה. מעכב התכווצויות בקיבה, מפחית גזים, נוגד דלקת, בעיות בכחיות ודלקת גרון.
 
אורגנו – האורגנו שייך למשפחת האזוביים והוא דומה לעלי זעתר. האורגנו מומלץ לשימוש בפיצות, פשטידות, רטבים, דגים ועוד.
במטבח האיטלקי האורגנו הינו תבלין החשוב ביותר.
 
חרדל – Mustard – החרדל מאיץ את זרימת הדם תוך כדי מריחה חיצונית, משמש להרגעת כאבים ולריפוי דלקות חיצוניות.
מומלץ גם במצבים של התקררויות ושפעת.
 
כורכום – Turmerit – הכורכום מסייע לחיטוי פצעים, מוריד תגובה דלקתית, משפר זרימת דם, משפר זרימת מיצי מרה.
 
שומר – Fennel – מומלץ למערכת העיכול, לקשיי עיכול עם גזים, הפרעות מעיים ולבחילות. מומלץ לנשים מניקות להעשרת החלב.
 
סומק – להפסקת שלשול ולהורדת הכולסטרול. הסומק גדל במזרח התיכון, צבעו סגול – אדום עז. הסומק שימושי במטבח הערבי.
ניתן להשתמש בו למעורב ירושלמי, תבשיל עופות, בסלט עם טבעות בצל.
 
זעתר – Zaatar – מומלץ לטיפול דלקת גרון, הצטננות, להקלה על שיעול יבש, לחיטוי וחיסון הגוף וחיזוק כח הגברא.
 
חילבה – החילבה מומלץ להורדת הסוכר בדםומשמש להרזיה. מקרותיו במצרים ובהודו. נפוץ במיוחד במטבח התימני והאתיופי.
 
שום – Garlic – נוגד סרטן, מונע כרישיות דם. השום יעיל לטיפול בזיהומים, דלקות והצטננות.
 
אגוז מוסקט – הוא תבלין מאוד דומננטי בבישול ומקוריו באיי המולקס באינדונזיה. משמש לתיבול קציצות, פסטה מוקרמת, סלטים,
תרד, לתיבול עוגות, פשטידות ועוד.
טיפ! - לערבב אגוז מוסקט עם זהגביל ודבש על מנת להרבות את הזרע ואת כח הגברא – המלצת הרמב"מ.
 
עלי דפנה – עלי הדפנה גדלים על עץ בשם ער, הגדל ליד חופי הים התיכון. לעלי הדפנה שימושים רבים במטבח: בחמוצים, בכבושים,
במרקים, באורזים, בצלי בקר ועוד. עלי הדפנה דוחה מזיקים למינהן.
 
פפריקה מתוקה – מקור הפלפל המתוק בדרום אמריקה. הפלפל גדל בארץ ובגלל תנאי מזג האוויר בארץ יוצא הפלפל הטוב ביותר.
הפלפל עשיר בויטמין
C . מתאים לכל סוגי הבשר, תבשיל עופות, דגים, מרקים, ירקות, אורז, פסטות ועוד.
 
פלפל לבן – הפלפל הלבן גדל בהודו ומקורו הוא מהפלפל השחור. התרמילים הפנימיים של הפלפל השחור הם התרמילים של הפלפל הלבן.
טעמו חם וחריף יותר מהפלפל השחור והוא מתאים לפשטידות, רטבים לבנים, פסטה מוקרמת ועוד.
 
פלפל שחור – מקורו של הפלפל השחור הוא מהודו וטעמו טיפה חריף. מעולה לתיבול כל סוגי הבשרים, עופות, דגים, מרקים ועוד.
טיפ הפלפל השחור הטחון צריך להיות בצבע אפרפר ושלא יהיה טחון דק מאוד.
 
קינמון – נקינמון גדל בסרילנקה ובאזורי סין. מתאים גם לתבשילים וגם לדברי מאפה.
ניתן להשתמש בקינמון בתפוחי אדמה, דברי מאפה, קציצות, תבשילי כבש ועוד.
הקינמון מוכר אצל יהודי מרוקו לשיפור כח הגברא. הקינמון מגביר את זרימת הדם. על פי מסורת העדה טוחנים את הקינמון,
מערבבים במיץ לימון טרי ואוכלים.
טיפ! – לשים מקל קינמון בכוס תה. או לשים קבב על מקל קינמון והטעם יהיה...
 
קימל (קרוויאה) – הקיל גדל בארצות הברית, מרוקו, מצרים והודו. הקימל הוא הסוד מהמטבח הטריפוליטאי.
טעמו מיוחד וריחו נעים. הקימל השלם מתאים לדברי מאפה, בשרים ועוד. לעומת זאת הקימל הטחון אינו מתאים לכל סוגי האוכל.
הוא מומלץ להכנת שקשוקה, חרימה, פלפל צ'ומה.
 
כוסברה – נוגד עוויתות במערכת העיכול, מרגיע, עוזר בכאבי ראש. ניתן להוסיפו בסוף הבישול, בהכנת רוטב ולסלטים.
ניתן להוסיף לפלאפל, תבשילי בשר, כבש ועוד.
 
כמון – נגד כאבי בטן ונפיחות, נגד תולעים. שאיפת אדים של כמון וחומץ במים רותחים מסייע במקרים של התעלפות וקוצר נשימה.
לשימוש בדגים, עופות, מרקים ועוד.
 
הל – זרעי ההל גדלים בעיקר בהודו. טעמו של ההל מתקתק וחריף וריחו מפיץ ארומה נעימה. הערבים משתמשים בהל להכנת קפה.
ההל משמש לתבשילי אורז, קפה, בקר, כבש, עוגות ועוגיות. ההל נחשב למעורר תיאבון.
 
וניל – הוניל הוא מבין התבלינים היקרים בעולם. הוניל גדל על עצים מטפסים שמוצאת במקסיקו. מתאים לעוגות ולסוכר וניל.
כוחו של הוניל נמצא בתרמילים הפנימיים שלו. יש לחצות לאורכו של מקל הוניל ולהוציא ממנו את התרמילים.
 
זעפרן – הזעפרן הינו התבלין היקר ביותר בעולם שזה בעצם הזהב של התבלינים. חוטי הזעפרן הם העלי הכותרת של פרחי הכורכום.
גדל בהודו, ספרד ובאגן הים התיכון. הזעפרן משכך כאבי ווסת ומהווה פתרון לנדנודי השינה.
 
קצח – הקצח גדל על שיח נמוך בעל פרחים כחלחלים בארצות הים התיכון ובדרום אסיה. הקצח מעשיר מאפים מיוחדים, לחמים, לחמניות וגבינות.
הקצח טוב לעיסוי ברקות להפגת כאבי ראש.