להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 


דף הבית >> מתכונים >> קציצות ברוטב עגבניות
 

מצרכים לקציצות:
500 גרם בשר בקר טחון
500 גרם בשר עוף טחון
בצל קצוף דק
תפו"א מגורר
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס כוסברה קצוצה
ביצה
4 כפות פירורי לחם
2 שיני שום כתוש
1/2 כפית תבלין ראס אל חנות של "נווה התבלין"
פלפל שחור ומלח לפי הטעם
1/4 כפית כמון של "נווה התבלין"
1/4 כפית סודה לשתיה
.......................................................................................................................................................................................

אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים ומשהים בצד עד להכנת הרוטב.
.......................................................................................................................................................................................

מצרכים לרוטב:
קופסת עגבניות מרוסקות
קופסת רסק עגבניות 100 ג"ר
4 כוסות מים
1/4 כפית כמון של "נווה התבלין"
1/2 כפית ראס אל חנות של "נווה התבלין"
פלפל שחור ומלח לפי הטעם
4-5 שיני שום פרוס
1/2 כוס פטרוזיליה וכוסברה קצוצות
שמן זית

.......................................................................................................................................................................................
אופן ההכנה:
מחממים את השמן בסיר רחב, מוסיפים את השום ומזהיבים קלות.
מוסיפים את העגבניות ומערבבים, אם רוצים אריסה מוסיפים בשלב זה.
לאחר 5 ד"ק יוצקים את המים, 1/2 מכמות הירק והתבלינים ומבשלים עד להסמכה, כרבע שעה.
לוקחים חופן מתערובת הקציצות יוצרים קציצה וטובלים בביצה ואח"כ בסולת.
מזהיבים קלות את הקציצות במחבת מכל צד, מעבירים לסיר עם הרוטב המבעבע.
מכסים במיכסה ומבשלים את הקציצות 20 דקות.


בתאבון !