מרק בטטה

5 מנות, טבעוני.

מצרכים:
למרק:
3 בטטות בגודל בינוני, קלופות
2-3 גזרים, קלופים
3-5 כוסות מים
1-4 כפות שמן זית
מלח, לפי הטעם
2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים לטבעות דקיקות (להגשה)
אופן השימוש:
חותכים גס את הבטטות והגזרים. שמים בסיר.
מכסים במים בדיוק עד גובה הירקות ולא יותר.
מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה על להבה בינונית-גבוהה 25-35 דקות, עד שכל הירקות התרככו לחלוטין.
מעבירים את קוביות הבטטה לסיר עם הבטטה והגזר שהתבשלו והתרככו לחלוטין.
מוסיפים את שמן הזית וטוחנים בעזרת בלנדר ידני לקבלת מרקם חלק.
אם המרקם מרגיש סמיך מדי ניתן להוסיף עוד מים רותחים.
להגשה ניתן להוסיף בצל ירוק קצוץ.
בתאבון !

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

דלג לתוכן מרכזי