קציצות אבוחצרה

מתכון נהדר!
לקציצות:
500 גרם בשר בקר טחון
80 גרם שומן כבש, קצוץ
חופן פטרוזיליה קצוצה
1 בצל מגורר
1 בטטה מבושלת במים רתוחים
3 כפות פירורי לחם
מלח
פלפל שחור
ראס אל חנות
אגוז מוסקט
2 כפות שמן, לטיגון
1 ביצה טרופה, לציפוי
סולת, לציפוי
 
לרוטב:
רבע כוס שמן קנולה
2 כפות אריסה
4 שיני שום, פרוסות
חצי כף כמון
1 כף מלח
חצי כף כורכום
חבילת עלי מנגולד, חלוטים במים חמים וקצוצים
כף לימון כבוש, חתוך לקוביות
1 כוס מים
לרוטב הירוק:
צרור כוסברה
חופן שמיר
מיץ מ-2 לימונים
מלח
פלפל צ'ילי ירוק חריף (לא חייבים את כולו)
 
אופן השימוש:
מערבבים את הבשר, שומן הכבש, הפטרוזיליה, הבצל, הבטטה, פירורי הלחם, המלח, הפלפל השחור, הראס אל חנות ואגוז המוסקט.
מכינים את הרוטב: מחממים בסיר את השמן ומוסיפים את האריסה, השום, הכמון, המלח והכורכום. מערבבים. מוסיפים את הלימון הכבוש ואת המנגולד ומערבבים. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כמה דקות.
 
מחממים שמן במחבת. טובלים את הקציצות בביצה הטרופה, לאחר מכן טובלים בסולת ומצפים מכל הצדדים. מטגנים עד שהן שחומות מכל הצדדים, מעבירים לרוטב ומבשלים כמה דקות עד שהקציצות רכות.
 
מכינים את הרוטב הירוק: טוחנים במעבד מזון את הכוסברה, השמיר, מיץ הלימון, המלח והצ'ילי לרוטב אחיד.
בתאבון!

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

דלג לתוכן מרכזי